Bieren van Kasteel Radboud

Kasteel Radboud-Kasteelbier-Floris V

Floris V

PREMIUM PILSENER

Graaf Floris V wordt zowel geroemd als verguisd, maar vriend en vijand zijn het over een ding eens: zijn strategie was briljant. Zonder hem had Kasteel Radboud niet bestaan.

Dit overheerlijke premium pilsener heeft een mooie gouden tint en een fijn bittertje. Het geheim? In stijl met Floris: de brouwer is briljant. Zuiver en zacht water geeft Floris V samen met de gebruikte hop en gerstemout die typisch Nederlandse smaak.

Meer lezen over Floris V ≫

Kasteel Radboud-Beatrijs

Beatrijs

BLOND

Het favoriete bier van Beatrijs van Vlaanderen, vrouw van Floris V, zou ongetwijfeld ons blond zijn geweest. Bitterzoet typeert zowel dit bier als haar leven. Haar huwelijk met Floris was volgens de standaard van die tijd een succes, maar zoon Jan is het enige kind dat zijn ouders heeft overleefd.

Beatrijs Blond is ambachtelijk gebrouwen en heeft een rijke, volle smaak. Het bitter en zoet wordt aangevuld met een bloemig aroma en de mooie schuimkraag geeft dit bier karakter.

Meer lezen over Beatrijs ≫

Kasteel Radboud-Willem II

Willem II van Holland

WEIZEN

Willem II, de vader van Floris, was niet alleen Graaf van Holland en Zeeland, maar ook de gekozen roomskoning van het Heilige Duitse Rijk. Logisch dus dat ons weizen bier zijn naam draagt.

Weizen wordt vaak verward met witbier, maar dit Duitse tarwebier is echt iets anders. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, proef je lichte tonen van banaan en citrus, afgerond door een klein bittertje. Proost!

Meer lezen over Willem II ≫

Kasteel Radboud-Diego

Diego

IPA

Een Spaanse edelman in Kasteel Radboud? Jazeker! Diego Carrillo de Mendoza Pimentel was een maarschalk van de Spaanse Armada. Hij strandde in Zeeland en werd in het kasteel vastgehouden voor losgeld.

Die zeemans-achtergrond is meteen de overeenkomst met ons IPA. Een bier dat is ontstaan om mee te kunnen nemen op lange scheepsreizen. Door extra hop en alcohol bleef het bier langer houdbaar. Diego is een Engelse stijl IPA, lekker gehopt, mooi bitter en met een zachte karamelsmaak.

Meer lezen over de Spaanse Diego ≫

Kasteel Radboud-Witte van Holland

Witte van Holland

WITBIER

De troebele achtergrond van Witte van Holland past perfect bij ons witbier, volgens sommigen ook een troebele bastaard. Witte was de oudste zoon van Floris V, maar erfde niets. Bastaarden werden niet erkend. Zijn halfbroer Jan van Holland gaf hem wel de heerlijkheid Haamstede in bruikleen.

De Witte van Holland is een verfrissend en zomers witbier. Op een basis van ongemoute tarwe en gerstemout proef je lichte tonen van sinaasappel, grapefruit en koriander. Een heerlijke dorstlesser!

Meer lezen over Witte ≫

Kasteel Radboud-Dwangburcht

Dwangburcht

TRIPEL

Kasteel Radboud is bekend als een van de vijf dwangburchten die Floris V in Noord-Holland bouwde om de West-Friezen in zijn greep te houden. Een goede naam voor ons tripel bier dus.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de burchten veel meer waren dan een plek voor soldaten. Er werd gehandeld, geboerd en rechtgesproken. Ook deze Dwangburcht is meer dan hij lijkt: gebaseerd op de Belgische abdijbieren is hij vol en fruitig, met een zachte bitterheid en een stevige afdronk.

Meer lezen over Kasteel Radboud ≫

Waan je in de middeleeuwen

Kasteel Radboud is gebouwd in 1288 als dwangburcht in opdracht van Graaf Floris V. Nog steeds zie en ervaar je de middeleeuwen in dit bijzonder sfeervolle gebouw.

  • Veel muren zijn zo oud als het kasteel zelf
  • Sta zelf op de uitkijk buiten op de kantelen
  • Regelmatig wisselende tentoonstellingen over de middeleeuwen
  • Contouren van de oorspronkelijke bouw zijn nog duidelijk zichtbaar
  • Vloeren en funderingsbalken zijn origineel middeleeuws
  • Trek een harnas aan en ervaar het gewicht dat ridders dragen

Treed binnen en BELEEF DE MAGIE VAN VERVLOGEN TIJDEN!

Wil je zeker zijn van een tijdslot dan raden we je aan vooraf online te reserveren.

Bekijk veelgestelde vragen >>

Aankomende activiteiten

Sprookjeslunch

20 april 2024

Ben jij ook zo dol op sprookjes? Kom dan zaterdag 20 april naar de Sprookjeslunch en beleef een magische middag! De Sprookjeslunch is voor prinsessen en tovenaars, prinsen en feeën! Natuurlijk mogen papa's, mama's, opa's, oma's of andere volwassenen met je meekomen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus boek snel je tickets! Prijzen en reserveren: Kinderen tot en met 3 jaar € 20,- per kind, 4 jaar en ouder € 25,- per kind en voor volwassenen € 30,- per persoon. Reserveren kan via onderstaande button bij Sprookjeslunch zelf.

Bestel ticket

Voorjaarsknutselen

30 april 2024

Wil jij er in de meivakantie lekker op uit? Kom gezellig knutselen in de Ridderzaal van Kasteel Radboud! We hebben de voorjaarskriebels, dus tijd om aan de slag te gaan. Wat voor moois maak jij? Of doe je liever de speurtocht? Goed nieuws, want het kan allebei! Voorjaarsknutselen is inbegrepen bij het museumbezoek, net als de speurtocht.

Bestel ticket

Voorjaarsknutselen

2 mei 2024

Wil jij er in de meivakantie lekker op uit? Kom gezellig knutselen in de Ridderzaal van Kasteel Radboud! We hebben de voorjaarskriebels, dus tijd om aan de slag te gaan. Wat voor moois maak jij? Of doe je liever de speurtocht? Goed nieuws, want het kan allebei! Voorjaarsknutselen is inbegrepen bij het museumbezoek, net als de speurtocht.

Bestel ticket

Reviews

Het kasteel en zijn geschiedenis. Een fijne plek waar je de tijd verliest. Check de vakantie activiteiten! De Uilenworkshop vandaag was fantastisch!!

– Berna Meijer

Al tijden was ik van plan om eens een kijkje te nemen en eindelijk kwam het ervan. Prachtig kasteel om een tijdje door rond te dwalen en om vanaf de kantelen te genieten van het uitzicht. In het museumcafé een uitstekende cappuccino gedronken. Aardige mensen die alles uit de kast trokken om mijn bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

– Petra Vervoort