De beheerders

Beheer door de eeuwen heen

Al vanaf de bouw in de 13e eeuw wordt het kasteel “beheerd”. Graaf Floris V, de bouwer van deze dwangburcht, woonde hier zelf niet. Hij liet het beheer en bestuur over aan de kasteelheer, castelein of ook wel baljuw genoemd. Het beheer hield dan ook in dat het kasteel de woning was van de baljuw. Door de eeuwen heen is de wijze van beheer regelmatig veranderd. Sinds de jaren ’60 van de 20e eeuw werd het kasteel weer bewoond door de kasteelbeheerder.

Kasteel Radboud Beheerder Emma Buis Foto door Duco de Vries

Emma Buis

“Wij werken er iedere dag keihard aan om de ‘Parel van Medemblik’ de status te geven die het verdient. Kom het museum bezoeken, een kopje koffie drinken op het terras, geef hier het feest van je leven of houd een zakelijke bijeenkomst. In Kasteel Radboud zorgen we altijd voor een persoonlijke benadering en gaan we met het hele team voor de 9+ beleving!”

Kasteel Radboud Beheerder Madeleine Vliegenthart Foto Duco de Vries

Madeleine Vliegenthart

”We streven er naar Kasteel Radboud op de kaart te zetten en te houden. Daarbij komt mijn marketing- en projectmanagement achtergrond goed van pas. We willen de 9+ beleving ook in online service kunnen bieden, al voordat onze gasten daadwerkelijk binnen zijn. Daarnaast organiseren we veel evenementen, workshops, concerten en ontwikkelen we groepsspellen. We willen de verhalen van en rond Kasteel Radboud meegeven en voort laten leven!”

Beheer vandaag de dag

Vandaag de dag wordt het kasteel beheerd en gerund door Emma en Madeleine van NED1671 B.V.. In de renovatie van 2018 is de beheerderswoning uit het kasteel gehaald en onderdeel geworden van de route door het museum. De kasteeldames wonen er dus niet. Ze zijn een soort huurders met extra zorgplicht voor het monument. De energie en de tijd die ze in de ontwikkeling van het kasteel stoppen, zorgt ervoor dat het toegankelijk blijft en je de geschiedenis hier echt kunt beleven.

Werken bij Kasteel Radboud >>>

Kasteel Radboud Emma in Ridderzaal Foto door Duco de Vries