Dag van de Kalligrafie

Dag van de Kalligrafie

27 september 2020 - 27 september 2020

Op zondag 27 september organiseren wij de themadag Dag van de Kalligrafie.

Deze dag staat in het teken van kalligrafie en sluit aan op de tentoonstelling “Door middeleeuwse ogen” op het Groot Hemelrijck in Kasteel Radboud. Tijdens deze dag is er in de Ridderzaal een facsimile (een kopie) van een echt bestaand laat middeleeuws getijdenboek te bewonderen. Onze conservator Paulette Kooijman, speciaal voor de gelegenheid gekleed in middeleeuws gewaad, vertelt je er ter plaatse graag meer over!

Ook organiseren we deze dag twee workshops Kalligrafie, waarin je het zelf kunt leren!

Het bezoek aan de Ridderzaal (met boek en uitleg) zit bij het museumbezoek inbegrepen. Reserveer je museumbezoek vooraf online. Om aan te sluiten bij de workshop reserveer je apart vooraf voor de ochtend of voor de middag.

Bestel museumtickets

Beschrijving

Over de tentoonstelling “Door middeleeuwse ogen”
Op het Groot Hemelrijck, boven de Ridderzaal, stap je binnen in het wereldberoemde Getijdenboek van Katharina van Kleef, hertogin van Gelre. Het boek staat symbool voor de verwevenheid tussen geloof en realiteit in de middeleeuwen. Met kleurrijke illustraties wordt het middeleeuwse wereldbeeld getoond. Beleef zelf dit wereldbeeld door middel van de personages die je meenemen in hun avonturen.

Meer over het getijdenboek
Het getijdenboek dat tijdens de themadag Dag van de Kalligrafie in de Ridderzaal te bewonderen is, heet “The Luttrell Psalter”. Een getijdenboek is een handboek voor wat je in welk seizoen moet doen.
Dit specifieke boek is gemaakt begin 14e eeuw in opdracht van Sir Geoffrey Luttrell. Het is een beeldverhaal van het landelijk leven in Engeland in de late middeleeuwen. De taal waarin het is geschreven is Latijn.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dag van de Kalligrafie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Evenement Details

Startdatum: 27 september 2020

Einddatum: 27 september 2020

Starttijd: 11:00 CEST

Eindtijd: 17:00 CEST