Valkenier op het kasteelplein

Valkenier op het kasteelplein

Startdatum: 7 augustus 2024 13:00 - 16:00

Bij een kasteel hoort een valkenier! Bij goed weer neemt huisvalkenier Birdlive je mee in de geschiedenis van de valkerij in Nederland en van zijn prachtige roofvogels. Je kunt de majestueuze vogels van dichtbij bewonderen en misschien zelfs zien vliegen. 

Let op! Het roofvogelprogramma is buiten en vrij toegankelijk, maar gaat alleen door als het weer het toelaat. Wil je zeker weten dat de valkenier er is op de dag dat jij wil komen? Check dan op de dag zelf nog even deze site voor je de deur uitgaat.

Museum tickets

Beschrijving

In de middeleeuwen had elk zichzelf respecterend kasteel een valkenier. Alleen een vrij man mocht roofvogels houden, dus het was ook een statussymbool. Huisvalkenier Birdlive geeft in de schoolvakanties regelmatig workshops over en demonstraties met verschillende roofvogels, zowel binnen als buiten.

Zomervakantie 2024

Als het weer het toelaat, is de valkenier deze zomer vanaf 17 juli t/m 28 augustus elke woensdagmiddag op het kasteelplein te vinden. Wil je ook het museum bezoeken, dan kun je vooraf online je tickets boeken.

Bestel museumtickets >>

Evenement Details

Datum: 7 augustus 2024

Starttijd: 13:00

Eindtijd: 16:00