Huisregels

Leuk dat je ons komt bezoeken! Met je bezoek help je mee aan het in stand houden van dit historische Nederlandse erfgoed. Om jou en toekomstige gasten een mooie beleving te laten ervaren, vragen we je om je aan de onderstaande huisregels te houden.

Algemeen

Het kasteel met omliggende grond is eigen terrein en alleen toegankelijk tijdens publieke openingstijden van het museum. De slotgracht hoort bij het kasteel en is dus ook eigen terrein. Zwemmen, (magneet-)vissen en andere (water-)activiteiten zijn hier niet toegestaan.

Tijdens de openingstijden zijn het Kasteel Café, het terras, het kasteelplein en de kruidentuin vrij te bezoeken. Tegelijkertijd maken deze deel uit van dit historische erfgoed en onze collectie. We verzoeken je dan ook hier respectvol mee om te gaan.

Het betreden van het terrein, inclusief museum en Kasteel Café, is op eigen risico.

Kasteel Radboud Header_2

Bescherming natuur en gebouw

Ter bescherming van de natuur en het gebouw zijn bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, de volgende zaken helaas niet mogelijk in en om het kasteel: ballonnen oplaten, confetti, rijst, of iets anders strooien, etc.

Ook open vuur, vuurwerk en vergelijkbare zaken zijn nergens op het terrein toegestaan.

Het wordt zeer gewaardeerd als je ook niet zou willen roken. Wil je dat wel heel graag, dan kan dat alleen buiten (dit geldt ook voor e-sigaretten). Vraag onze medewerkers om een asbak.

Het kasteel

Het kasteel is meer dan 700 jaar oud en gebouwd om niet makkelijk toegankelijk te zijn. Dat betekent smalle trappen met een draai, ongelijke treden en veel op- en afstapjes. Kijk goed waar je loopt. Bovendien waren mensen kleiner, houd dus ook rekening met lage balken.

Rolstoelen, kinderwagens, buggy’s e.d. kunnen helaas niet het museum in. Ben je slecht ter been dan kan een van onze medewerkers je naar een beter begaanbare trap begeleiden, maar er is geen lift aanwezig.

Kasteel Radboud-Huisregels-Smalle trappen lage balken
Kasteel Radboud Volg aanwijzingen medewerkers op

Het museum

In het museum kun je jassen en tassen kwijt in de onbewaakte garderobekast. Het gebruik van de garderobekast is op eigen risico.

Kinderen van 12 jaar of jonger mogen niet zonder begeleiding het museum bezoeken. Als ouder/begeleider ben je verantwoordelijk voor, en aanspreekbaar op het gedrag van de kinderen die je meeneemt. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Reserveren voor het museum wordt aangeraden, maar is niet verplicht.

Eten en drinken

Er is een Kasteel Café met terras aanwezig waar je iets kunt bestellen. Heb je zelf iets meegenomen, dan kun je dat op het plein of in het gras gebruiken.

Eten en drinken in het museum is niet toegestaan.

Kasteel Radboud-High tea
Kasteel Radboud-Huisregels-Fotograferen en filmen alleen niet commercieel

Fotograferen en filmen

Fotograferen en filmen (zonder statief of selfiestick) voor privé-gebruik is op kleine schaal toegestaan, altijd rekening houdend met andere gasten. We vragen je ook om geen beelden op social media te plaatsen waar andere bezoekers herkenbaar op te zien zijn.

Foto- en video-sessies in en om het kasteel op (semi-)commerciële basis zijn alleen mogelijk na schriftelijke afspraken met de beheerder/conservator.

Huisdieren

Huisdieren zijn alleen toegestaan op het plein, het terras en in het Kasteel Café, niet in het museum. Dat laatste geldt niet voor service-honden, zij mogen wel naar binnen.

Let op, er is één uitzondering: als de valkenier met zijn roofvogels op het kasteelplein is, kunnen wij helaas helemaal geen huisdieren, inclusief service-honden, ontvangen.

Wanneer de valkenier aanwezig is, kun je zien bij onze activiteiten.

Kasteel Radboud-Huisregels-Huisdieren

Vleermuizen niet aaien

Er kunnen vleermuizen aanwezig zijn in het kasteel. De vleermuis is een natuurlijke insectenbestrijder en alle vleermuizen in Nederland zijn wettelijk beschermde diersoorten. Deze zoogdieren worden pas ’s avonds actief en verschuilen zich overdag op donkere, beschutte plaatsen. Je zult er waarschijnlijk nooit een zien in het kasteel.

Mocht je toch een vleermuis op een bereikbare plaats tegenkomen, laat het dier dan met rust (dus niet aaien, aanraken of op een andere manier verstoren) en meld het bij een van onze medewerkers.

Vragen?

Mocht er iets niet duidelijk zijn, bekijk dan hier onze veel gestelde vragen. We wensen je veel plezier!

Heb je een andere vraag over je bezoek?

Meer weten? Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Reviews

Vandaag hebben we genoten van een heerlijke High Tea , goed verzorgd door heel erg gezellig personeel in een prachtig kasteel! Ook nog even buiten gezeten op het leuke terras in de zon. Echt een aanrader!

– Fiona Heimenberg

Prachtig kasteel, aardige medewerkers, leuke audiotour, kindvriendelijk. Een aanrader voor groot en klein.

– Marja Peterse