Medemblik, 19 augustus 2020

Kasteel Radboud, gevestigd aan Oudevaartsgat 8 te Medemblik, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Oudevaartsgat 8
1671HM Medemblik
0227541960
www.kasteelradboud.nl

Madeleine Vliegenthart is de Functionaris Gegevensbescherming van Kasteel Radboud. Zij is te bereiken via [email protected].

 

Welke persoonsgegevens verwerken wij

Kasteel Radboud verwerkt persoonsgegevens die worden verzameld omdat je gebruik maakt van onze diensten of die je zelf aan ons doorgeeft.

Hieronder vind je een lijst van gegevens die we kunnen verwerken, afhankelijk van je gebruik van de site:
• Voor- en achternaam
• Geslacht
• Geboortedatum
• Geboorteplaats
• Adresgegevens
• Telefoonnummer
• E-mailadres
• IP-adres
• Overige persoonsgegevens die je zelf aan ons doorgeeft via mail of telefoon, of bijvoorbeeld bij het boeken van tickets, aankopen in onze webshop e.d.
• Locatiegegevens
• Gegevens over het gebruik van onze website
• Gegevens over surfgedrag over verschillende websites heen
• Lijst met contactgegevens via een app
• Internetbrowser en apparaat type
• Bankrekeningnummer

Minderjarig

Ben je 16 jaar of jonger? Dan mag je alleen gebruik maken van onze website onder toezicht of met toestemming van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers.

Waarom hebben we je gegevens nodig

Kasteel Radboud verwerkt je persoonsgegevens zodat we:
• je betaling kunnen afhandelen
• je de nieuwsbrief kunnen sturen
• je kunnen bellen of e-mailen als dat nodig is om je van dienst te kunnen zijn
• je kunnen informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
• je de mogelijkheid kunnen bieden een account aan te maken
• goederen en diensten bij je af kunnen leveren

Verder analyseren we wat je doet op de website, zodat we die kunnen verbeteren en zodat we ons aanbod kunnen afstemmen op je voorkeuren. Daarom volgen we ook je surfgedrag over verschillende websites. Tot slot verwerken we persoonsgegevens waar we wettelijk toe verplicht zijn.

Hoe lang bewaren we alles

Kasteel Radboud bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:
• Online formulier & e-mail
Om reserveringsaanvragen, contactverzoeken en sollicitaties te kunnen verwerken vragen wij persoonsgegevens als naam, telefoonnummer en e-mailadres. We bewaren dit niet langer dan nodig voor verwerken van het verzoek en maximaal 1 jaar.
• Nieuwsbrief
Om je de nieuwsbrief te kunnen sturen, verzamelen wij alleen na jouw nadrukkelijke toestemming persoonsgegevens als naam, e-mailadres en interesses. Dit bewaren we totdat je de toestemming intrekt.

Met wie delen we je persoonsgegevens

Allereerst: we zullen je gegevens nooit verkopen. We delen je persoonsgegevens alleen met andere partijen als dat nodig is om onze afspraken met jou na te kunnen komen of omdat we dat wettelijk verplicht zijn. Is dat het geval, dan sluiten we een bewerkersovereenkomst met het bedrijf dat je gegevens van ons krijgt. Daarmee spreken we met ze af dat zij jouw persoonsgegevens net zo vertrouwelijk en veilig verwerken als wij dat doen. Heb je het idee dat dit niet gebeurt, dan horen wij dat graag.

Welke cookies gebruiken we en waarom

Kasteel Radboud gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je eerste bezoek aan onze site wordt opgeslagen in je internetbrowser. We gebruiken cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website goed werkt en dat je voorkeursinstellingen worden onthouden. Zo kunnen we de website voor je optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die je surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij je eerste bezoek aan onze website hebben we je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Geen cookies?

Je kunt je afmelden voor door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Let op: als je alle cookies blokkeert, kan dat betekenen dat onze website niet meer (goed) werkt.

Kijk ook op Veilig Internetten >>

Verder worden op deze website ook cookies geplaatst door andere partijen, zoals bijvoorbeeld adverteerders en social mediabedrijven.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je mag altijd je persoonsgegevens inzien, veranderen of laten verwijderen. Daarnaast kun je altijd je toestemming voor de gegevensverwerking intrekken of bezwaar maken tegen de verwerking ervan door Kasteel Radboud. Bovendien heb je recht op ‘gegevensoverdraagbaarheid’. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van je hebben in een computerbestand naar jou of op jouw verzoek naar iemand anders te sturen.

Ja dat wil ik, wat moet ik doen?

Je kunt een verzoek tot inzage, aanpassing, verwijdering of gegevensoverdracht sturen naar [email protected] Dat mailadres kun je ook gebruiken om je toestemming in te trekken of bezwaar te maken op de verwerking van je persoonsgegevens.

Je begrijpt dat we wel zeker moeten weten dat zo’n verzoek echt door jouzelf is gedaan. Daarom vragen we je om een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, de strook met nummers onderaan het paspoort (de MRZ: machine readable zone), het paspoortnummer en je Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk op je verzoek, in ieder geval binnen vier weken.

We willen je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens >>

Hoe beveiligen wij je persoonsgegevens

We nemen de bescherming van je gegevens serieus en hebben maatregelen genomen om misbruik, verlies, ongeoorloofde wijziging e.d. tegen te gaan. Ook zorgen we ervoor dat er geen mensen bij je gegevens kunnen die er niets mee te maken hebben.

Heb je de indruk dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of zijn er aanwijzingen van misbruik, neem dan contact met ons op, telefonisch of via [email protected]