Kindermuseum

Ook voor kinderen is Kasteel Radboud een feestje. Delen van onze tentoonstellingen zijn speciaal voor hen ingericht. Bovendien is er een speelzolder, om tussendoor even te kunnen tekenen, spelen of knutselen.

Kasteel Radboud-Gerrie-vliegt

Gerrie de leeuwdraak

Ga met Gerrie de leeuwdraak mee op een reis door de tijd! In de audiotour vertelt Gerrie je meer over het kasteel en het leven in de middeleeuwen. Maar onze mascotte weet ook niet alles. Jij wel?

Paaseieren zoeken

Zet je Paashaasoren op en kom Paaseieren zoeken in het kasteel! De Paashaas heeft ook dit jaar weer allemaal eieren verstopt. We hebben hem door het hele kasteel gezien en hij kan heel hoog springen. De Paaseieren hangen en liggen echt overal! Vind jij ze allemaal? Dan mag je jezelf Speurhaas noemen.

De eieren zijn alleen te vinden tijdens het Paasweekend, de speurtocht zit inbegrepen bij het museumbezoek.

Alle activiteiten >>

Kasteel Radboud-Kracht van Kruiden-Kindermuseum-Kruidje en Billie close up

Kruidje & Billie

In onze middeleeuwse kruidentuin wonen Kruidje-Roer-Me-Niet en Billie Bij. Ga je met ze mee op avontuur?

Naar Kruidje-Roer-Me-Niet en Billie Bij >>

Voorjaarsknutselen

Weet jij nog niet wat je gaat doen in de meivakantie? Kom gezellig knutselen in Kasteel Radboud! Het thema is lente en natuurlijk maken we weer wat leuks om je kamer mee op te vrolijken.

Voorjaarsknutselen is bij het museumbezoek inbegrepen en is op dinsdag 30 april en donderdag 2 mei.

Alle activiteiten >>

Kasteel Radboud-Voorjaarsknutselen 24
Kasteel Radboud-Middeleeuws Kampement

Middeleeuws kampement

Kom naar het Middeleeuws kampement en zie hoe het er vroeger aan toe ging. Tijdens Pinksteren, zondag 19 en maandag 20 mei, slaat de Hanzecompagnie zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, boekbinden en touwslaan. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien.

Alle activiteiten >>

Lucetten

Wil jij middeleeuws handwerken? Kom Lucetten in Kasteel Radboud!

Een lucet is een soort vorkje met twee tanden waar je draadjes omheen slaat. Je kunt het vergelijken met punniken. In de middeleeuwen werd het veel gebruikt om jassluitingen mee te maken. Lucetten is inbegrepen bij het museumbezoek.

Alle activiteiten >>

Kasteel Radboud-Lucetten
Kasteel Radboud-Speelzolder-foto door Duco de Vries

Speelzolder

Tijd voor een pauze tijdens je museumbezoek? Op de speelzolder vind je kleurplaten, een sjoelbak, voetbaltafel en nog veel meer speelgoed. Op sommige dagen kun je ook knutselen met onze knutselkasteelvrouw. En daarna ga je gewoon weer verder waar je gebleven was.

Veel plezier!

Reviews

Prachtige plek om naar toe te gaan vooral tijdens thema weekenden. Leuke spellen voor personeelsfeestjes. Goede exposities. Voor de kinderen leuke spelletjes, een mooie speelzolder, een speurtocht en een mooi diploma als ze het ingevuld hebben. Kortom, zeker aan te raden om heen te gaan. 

– Marianne Kooijman

Het kasteel en zijn geschiedenis. Een fijne plek waar je de tijd verliest. Check de vakantie activiteiten! De Uilenworkshop vandaag was fantastisch!!

– Berna Meijer