Kindermuseum

Ook voor kinderen is Kasteel Radboud een feestje. Delen van onze tentoonstellingen zijn speciaal voor hen ingericht. Bovendien is er een speelzolder, om tussendoor even te kunnen tekenen, spelen of knutselen.

Kasteel Radboud-Gerrie-vliegt

Gerrie de leeuwdraak

Ga met Gerrie de leeuwdraak mee op een reis door de tijd! In de audiotour vertelt Gerrie je meer over het kasteel en het leven in de middeleeuwen. Maar onze mascotte weet ook niet alles. Jij wel?

Valkenier

Bij een kasteel hoort een valkenier! Bij goed weer neemt onze huisvalkenier Birdlive je deze zomer mee in de geschiedenis van de valkerij in Nederland en van zijn prachtige roofvogels. Je kunt de majestueuze vogels met eigen ogen van dichtbij bewonderen en bij de juiste omstandigheden zelfs zien vliegen. 

Alle zomeractiviteiten >>

Birdlive op kasteelplein aug 2022
Kasteel Radboud-Kracht van Kruiden-Kindermuseum-Kruidje en Billie close up

Kruidje & Billie

In onze middeleeuwse kruidentuin wonen Kruidje-Roer-Me-Niet en Billie Bij. Ga je met ze mee op avontuur?

Naar Kruidje-Roer-Me-Niet en Billie Bij >>

Lucetten

Wil jij middeleeuws handwerken? Kom Lucetten in Kasteel Radboud!

Een lucet is een soort vorkje met twee tanden waar je draadjes omheen slaat. Je kunt het vergelijken met punniken. In de middeleeuwen werd het veel gebruikt om jassluitingen mee te maken. Lucetten is inbegrepen bij het museumbezoek.

Alle activiteiten >>

Kasteel Radboud-Lucetten
Kasteel Radboud-Speelzolder-foto door Duco de Vries

Speelzolder

Tijd voor een pauze tijdens je museumbezoek? Op de speelzolder vind je kleurplaten, een sjoelbak, voetbaltafel en nog veel meer speelgoed. Op sommige dagen kun je ook knutselen met onze knutselkasteelvrouw. En daarna ga je gewoon weer verder waar je gebleven was.

Veel plezier!

Reviews

Prachtige plek om naar toe te gaan vooral tijdens thema weekenden. Leuke spellen voor personeelsfeestjes. Goede exposities. Voor de kinderen leuke spelletjes, een mooie speelzolder, een speurtocht en een mooi diploma als ze het ingevuld hebben. Kortom, zeker aan te raden om heen te gaan. 

– Marianne Kooijman

Het kasteel en zijn geschiedenis. Een fijne plek waar je de tijd verliest. Check de vakantie activiteiten! De Uilenworkshop vandaag was fantastisch!!

– Berna Meijer