Kindermuseum

Ook voor kinderen is Kasteel Radboud een feestje. Delen van onze tentoonstellingen zijn speciaal voor hen ingericht. Bovendien is er een speelzolder, om tussendoor even te kunnen tekenen, spelen of knutselen.

Kasteel Radboud-Gerrie-vliegt

Gerrie de leeuwdraak

Ga met Gerrie de leeuwdraak mee op een reis door de tijd! In de audiotour vertelt Gerrie je meer over het kasteel en het leven in de middeleeuwen. Maar onze mascotte weet ook niet alles. Jij wel?

Valkenier

Bij een kasteel hoort een valkenier! Bij goed weer neemt onze huisvalkenier Birdlive je deze zomer mee in de geschiedenis van de valkerij in Nederland en van zijn prachtige roofvogels. Je kunt de majestueuze vogels met eigen ogen van dichtbij bewonderen en bij de juiste omstandigheden zelfs zien vliegen. 

Alle zomeractiviteiten >>

Birdlive op kasteelplein aug 2022
Kasteel Radboud-Kracht van Kruiden-Kindermuseum-Kruidje en Billie close up

Kruidje & Billie

In onze middeleeuwse kruidentuin wonen Kruidje-Roer-Me-Niet en Billie Bij. Ga je met ze mee op avontuur?

Naar Kruidje-Roer-Me-Niet en Billie Bij >>

Middeleeuws Kampement

Kom naar het Middeleeuws Kampement en zie hoe het er vroeger aan toe ging. In het weekend van 27 en 28 juli kampeert de Hanzecompagnie bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, boekbinden en touwslaan. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien.

Alle activiteiten >>

Kasteel Radboud-Middeleeuws Kampement alg
Kasteel Radboud-Beugelen-Oud Hollandse Spelletjesdag

Oud-Hollandse Spelletjesdag

Kom je van de zomer bij ons spelen? Tijdens de Oud-Hollandse Spelletjesdagen zijn er op het kasteelterrein allemaal spelletjes om alleen of samen te spelen. Oefen je ridderkunsten, leer hoepelen of speel als een echte prins of prinses het Koningsspel! Voor boeven is er de schandpaal en de denkers kunnen zich uitleven met het grote schaakspel. Zien we je snel?

Alle zomeractiviteiten >>

Speelzolder

Tijd voor een pauze tijdens je museumbezoek? Op de speelzolder vind je kleurplaten, een sjoelbak, voetbaltafel en nog veel meer speelgoed. Op sommige dagen kun je ook knutselen met onze knutselkasteelvrouw. En daarna ga je gewoon weer verder waar je gebleven was.

Veel plezier!

Kasteel Radboud-Speelzolder-foto door Duco de Vries

Reviews

Prachtige plek om naar toe te gaan vooral tijdens thema weekenden. Leuke spellen voor personeelsfeestjes. Goede exposities. Voor de kinderen leuke spelletjes, een mooie speelzolder, een speurtocht en een mooi diploma als ze het ingevuld hebben. Kortom, zeker aan te raden om heen te gaan. 

– Marianne Kooijman

Het kasteel en zijn geschiedenis. Een fijne plek waar je de tijd verliest. Check de vakantie activiteiten! De Uilenworkshop vandaag was fantastisch!!

– Berna Meijer