Bezoek Kasteel Radboud

Middeleeuwse dwangburcht uit 1288

Gelegen aan het IJsselmeer in de historische stad Medemblik

Al ruim 700 jaar het icoon van Medemblik!

Het is de laatst overgebleven dwangburcht van West Friesland, gebouwd in opdracht van Graaf Floris V.

Ruim 18.000 bezoekers per jaar

Geopend het hele jaar door

En het blijft toenemen!

Museum én vrij toegankelijk Kasteel Café en terras. Voor iedere leeftijd is hier wat te beleven. Op het kasteelplein (her)ontdek je oud-Hollands speelgoed!

Meer dan 60 evenementen en activiteiten per jaar

In een sfeervolle historische setting

Altijd iets te beleven in Kasteel Radboud

Beleef de magie van vervlogen tijden, bij één van de vele evenementen en activiteiten!

Bekijk onze deals!

Kasteel Radboud tijdelijk actiepagina (900 x 600 px)

Met extra voordeel Kasteel Radboud bezoeken? Kijk dan gerust even op onze pagina Deals >>>

Maar je gaat natuurlijk het liefst voor onze tijdelijke actie voor EXTRA KORTING!

Waan je in de middeleeuwen

Kasteel Radboud is gebouwd in 1288 als dwangburcht in opdracht van Graaf Floris V. Nog steeds zie en ervaar je de middeleeuwen in dit bijzonder sfeervolle gebouw.

  • Veel muren zijn zo oud als het kasteel zelf
  • Sta zelf op de uitkijk buiten op de kantelen
  • Regelmatig wisselende tentoonstellingen over de middeleeuwen
  • Contouren van de oorspronkelijke bouw zijn nog duidelijk zichtbaar
  • Vloeren en funderingsbalken zijn origineel middeleeuws
  • Trek een harnas aan en ervaar het gewicht dat ridders dragen

Treed binnen en BELEEF DE MAGIE VAN VERVLOGEN TIJDEN!

Wil je zeker zijn van een tijdslot dan raden we je aan vooraf online te reserveren.

Bekijk veelgestelde vragen >>

Openingstijden Museum

Het gebouw is vanuit historie vol drempels, obstakels en uitdagende trappen. We zijn daardoor helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Neem bij twijfel gerust vooraf contact met ons op.

Huidige exposities

Kasteel Radboud-Getijdenboek Door middeleeuwse ogen

Door middeleeuwse ogen

EEN NIEUWE KIJK OP EEN OUDE WERELD

Stap binnen in het wereldberoemde Getijdenboek van Katharina van Kleef, hertogin van Gelre. Het boek staat symbool voor de verwevenheid tussen geloof en realiteit in de middeleeuwen. Met kleurrijke illustraties wordt het middeleeuwse wereldbeeld getoond. Beleef zelf dit wereldbeeld door middel van de personages die je meenemen in hun avonturen.

Te zien t/m 22 maart 2023

Bestel tickets ≫

Kasteel Radboud - Fabel - waar gebeurd - banner groot

Fabel

WAAR GEBEURD

Fabelachtige wezens ontmoeten? Nadat hij zich netjes heeft voorgesteld neemt een Sammeltje van Wieringen je mee door de tentoonstelling. Kom alles te weten over de Zuiderzeemeermin, de Draak van Stavoren, de Boezehappert, Tien-ton-elfrib en de Zeeridder. Deze volksverhalen uit de regio blijken opvallend veel te lijken op volksverhalen uit andere culturen. Iedereen zal hier dus wat in herkennen! Kom kijken en laat je meevoeren in de wondere wereld van fabels…

Te zien t/m 7 januari 2024

Bestel tickets ≫

Kasteel Radboud-Strijd om Frisia

De strijd om West Friesland

DE VERBORGEN GESCHIEDENIS VAN FRISIA

Waarom staat Kasteel Radboud in Medemblik? En wat heeft het rijk Frisia daarmee te maken? De oude Friezen waren de Vikingen van de lage landen. De Hollandse graven troffen een florerende handel en een grote mate van mate van onafhankelijkheid aan. Maar het gebied is aan de graven beloofd en bovendien van groot strategisch belang. Ontdek hoe het Graaf Floris V uiteindelijk is gelukt om dit gebied te veroveren.

Deze expositie is doorlopend

Bestel tickets ≫

Het Graventapijt

Het Graventapijt van Kasteel Radboud is een meerjarig project, waarbij op middeleeuwse wijze een wandkleed wordt gemaakt.  

Kasteel Radboud-Marius Bruijn in zijn tekenatelier-Foto Marius Bruijn

Aankomende activiteiten

Oud-Hollandse Spelletjesdag

23 juli 2024

Tijdens de Oud-Hollandse Spelletjesdag vind je op het kasteelterrein verschillende spelletjes om alleen of samen te spelen. Leer hoepelen of steltlopen, oefen je ridderkunsten of speel als een echte royal het Koningsspel! Hang je liever de boef uit? Dan kun je in de schandpaal! Strategische denkers kunnen zich uitleven met het buitenschaakspel. Er is voor iedereen wat leuks te doen!

Let op: de Oud-Hollandse Spelletjesdag is buiten op het kasteelplein en vrij toegankelijk. Wil je ook het museum bezoeken dan raden we je aan je tickets vooraf online te bestellen.

Bestel ticket

Valkenier op het kasteelplein

24 juli 2024

Bij een kasteel hoort een valkenier! Bij goed weer neemt huisvalkenier Birdlive je mee in de geschiedenis van de valkerij in Nederland en van zijn prachtige roofvogels. Je kunt de majestueuze vogels van dichtbij bewonderen en misschien zelfs zien vliegen. Let op! Het roofvogelprogramma is buiten en vrij toegankelijk, maar gaat alleen door als het weer het toelaat. Wil je zeker weten dat de valkenier er is op de dag dat jij wil komen? Check dan op de dag zelf nog even deze site voor je de deur uitgaat.

Bestel ticket

Middeleeuws Kampement

27 juli 2024 - 28 juli 2024

Kom naar het Middeleeuws Kampement en zie hoe het er in vervlogen tijden aan toe ging. De Hanzecompagnie slaat dit weekend zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, boekbinden en touwslaan. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien. Verder maak je kennis met de pestdokter en kun je luisteren naar de verhalen van de boogschutter!Let op: Het Middeleeuws Kampement is buiten op het plein en vrij toegankelijk. Wil je ook naar het museum, dan raden we je aan je tickets vooraf online te boeken.

Bestel ticket

Reviews

Het kasteel en zijn geschiedenis. Een fijne plek waar je de tijd verliest. Check de vakantie activiteiten! De Uilenworkshop vandaag was fantastisch!!

- Berna Meijer

Al tijden was ik van plan om eens een kijkje te nemen en eindelijk kwam het ervan. Prachtig kasteel om een tijdje door rond te dwalen en om vanaf de kantelen te genieten van het uitzicht. In het museumcafé een uitstekende cappuccino gedronken. Aardige mensen die alles uit de kast trokken om mijn bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

- Petra Vervoort