Home2020-08-31T21:32:18+02:00

Beleef de magie van vervlogen tijden

Bezoek ons museum, geniet van een hapje of drankje in ons Kasteel Café met terras of beleef het kasteel tijdens één van onze vele activiteiten.

BESTEL MUSEUMTICKETS

Plan je bezoek

Beleef Kasteel Radboud in het museum, het Kasteel Café of bij een van onze activiteiten. Bekijk vooraf alle informatie die je kan gebruiken voor je bezoek. Ook kun je vooraf reserveren, zodat je verzekerd bent van een mooie beleving!

Kasteel Radboud Gevangenisse

MUSEUM

Kasteel Radboud Kasteel Café koffie thee Foto Duco de Vries

KASTEEL CAFÉ

Kasteel Radboud Middeleeuws kampement Foto Pascal van As

ACTIVITEITEN

Groepsbezoek

Ga je met een grotere groep op stap en wil je samen een bezoek brengen aan Kasteel Radboud? Neem dan gerust even contact met ons. Soorten groepsbezoek kunnen zijn:

  • Scholen; bekijk ons uitgebreide educatieve programma
  • Familie of vriendengroep; kies voor een groepsspel of rondleiding met Kasteel Café arrangement
  • Workshop; wij helpen je graag met de perfecte workshop organiseren!

Heb je nog een ander idee? Wij denken graag met je mee!

Meer over groepsbezoek
Kasteel Radboud Groepsspel Eenhoorn Evenementen

Iets te vieren

Je kan duizend en één redenen hebben om met het leven te vieren. Wij hebben voor jou één perfecte locatie. In de sfeervolle historische omgeving van Kasteel Radboud wordt het een feest om nooit te vergeten.

Trouwen in een middeleeuwse dwangburcht uit 1288. Sfeervoller kan bijna niet!

Lees meer over trouwen ≫

Vier jouw droomfeest met je familie en/of vrienden bij Kasteel Radboud.

Lees meer over feest ≫

Vier je verjaardagsfeestje in een écht kasteel. Iedereen wil daarbij zijn!

Lees meer over kinderfeestjes ≫

Op zoek naar een bijzondere locatie om een aanstaande moeder te verrassen met een babyshower?

Lees meer over babyshowers ≫

Reviews

Kasteel Radboud is echt een aanrader voor jong en oud. En wat een vriendelijke en enthousiaste vrijwilligers. Je voelt je welkom en onze zoon (3 jaar) heeft zich uitstekend vermaakt. Er is namelijk een enorm leuke speelzolder en er hangen verrekijkers in het torenkamertje. Buiten op de kantelen heb je prachtig uitzicht. We gaan zeker in de toekomst nogmaals langskomen. Onze zoon is nog vol van de ridders en piraten.

– Maribelle Visser-van Rutten

Prachtig kasteel, aardige medewerkers, leuke audiotour, kindvriendelijk. Een aanrader voor groot en klein.

– Marja Peterse

De verhalen van Kasteel Radboud

De activiteiten van Kasteel Radboud

Workshop Kalligrafie - Ochtend

27 september 2020

Leer kalligraferen op de Dag van de Kalligrafie op zondag 27 september in Kasteel Radboud. De Workshop Kalligrafie start met een korte rondleiding door workshopbegeleider Marius. Je wandelt door het prachtig gekalligrafeerde Getijdenboek van Katharina van Kleef op het Groot Hemelrijck om inspiratie op te doen voor tijdens de workshop. Marius is expert op het gebied van middeleeuwen en kalligrafie. Na deze workshop weet je er dus veel meer van én kan je zelf ook (beter) kalligraferen. 10.00 uur Inloop met koffie/thee 10.10 uur Rondleiding door Getijdenboek 10.45 uur Workshop Kalligrafie in Grote Taveerne 12.00 uur Einde workshop De workshop is inclusief koffie/thee met wat lekkers. Geschikt vanaf 7 jaar. Kaartjes zijn enkel online verkrijgbaar. We geven zeven deelnemers € 5,- korting! Gebruik bij het boeken de kortingscode Kalligrafie1 en ontdek of jij één van de eerste zeven plekken hebt kunnen bemachtigen.

Bestel ticket

Dag van de Kalligrafie

27 september 2020

Op zondag 27 september organiseren wij de themadag Dag van de Kalligrafie. Deze dag staat in het teken van kalligrafie en sluit aan op de tentoonstelling "Door middeleeuwse ogen" op het Groot Hemelrijck in Kasteel Radboud. Tijdens deze dag is er in de Ridderzaal een facsimile (een kopie) van een echt bestaand laat middeleeuws getijdenboek te bewonderen. Onze conservator Paulette Kooijman, speciaal voor de gelegenheid gekleed in middeleeuws gewaad, vertelt je er ter plaatse graag meer over! Ook organiseren we deze dag twee workshops Kalligrafie, waarin je het zelf kunt leren! Het bezoek aan de Ridderzaal (met boek en uitleg) zit bij het museumbezoek inbegrepen. Reserveer je museumbezoek vooraf online. Om aan te sluiten bij de workshop reserveer je apart vooraf voor de ochtend of voor de middag.

Bestel ticket

Workshop Kalligrafie - Middag

27 september 2020

Leer kalligraferen op de Dag van de Kalligrafie op zondag 27 september in Kasteel Radboud. De Workshop Kalligrafie start met een korte rondleiding door workshopbegeleider Marius. Je wandelt door het prachtig gekalligrafeerde Getijdenboek van Katharina van Kleef op het Groot Hemelrijck om inspiratie op te doen voor tijdens de workshop. Marius is expert op het gebied van middeleeuwen en kalligrafie. Na deze workshop weet je er dus veel meer van én kan je zelf ook (beter) kalligraferen. 14.00 uur Inloop met koffie/thee 14.10 uur Rondleiding door Getijdenboek 14.45 uur Workshop Kalligrafie in Grote Taveerne 16.00 uur Einde workshop De workshop is inclusief koffie/thee met wat lekkers. Geschikt vanaf 7 jaar. Kaartjes zijn enkel online verkrijgbaar. We geven zeven deelnemers € 5,- korting! Gebruik bij het boeken de kortingscode M1Kalligrafie en ontdek of jij één van de eerste zeven plekken hebt kunnen bemachtigen.

Bestel ticket