Middeleeuws Kampement

Middeleeuws Kampement

Startdatum: 27 juli 2024 - 11:00
Einddatum: 28 juli 2024 - 17:00

Kom naar het Middeleeuws Kampement en zie hoe het er in vervlogen tijden aan toe ging. De Hanzecompagnie slaat dit weekend zijn tenten op bij Kasteel Radboud en gaat aan de slag met oude ambachten zoals borduren, boekbinden en touwslaan. De ambachtslieden vertellen graag over hun werk en laten je alles zien. Verder maak je kennis met de pestdokter en kun je luisteren naar de verhalen van de boogschutter!

Let op: Het Middeleeuws Kampement is buiten op het plein en vrij toegankelijk. Wil je ook naar het museum, dan raden we je aan je tickets vooraf online te boeken.

Museum tickets

Beschrijving

Meer over de Hanzecompagnie
De Hanzecompagnie is een vaste bezoeker van Kasteel Radboud. De naam heeft een middeleeuwse achtergrond: Hanze was een verbond van steden, opgericht door de middeleeuwse kooplieden. Dankzij de samenwerking konden de steden goed handel drijven en belangen en handelswaar verdedigen, desnoods gewapend. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. Een van de Hanzesteden is Kampen, de thuisbasis van de Hanzecompagnie. Met deze naam zijn zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Evenement Details

Startdatum: 27 juli 2024

Einddatum: 28 juli 2024

Starttijd: 11:00

Eindtijd: 17:00